Гаражни врати

Технички опис

  • Панелот е од таканаречен тип „сендвич панел“. Дебелината на панелот е 42мм. Густината на полнење на панелот е со ISO стандард. Тежина на плочата 12,4 кг на м / 2. Завиткување на панелот од двете страни со метал од 0,5 мм.
  • Бојата на панелот (цитиран прашок) се пече на температура од 200 степени, со дебелина од 85 микрони, 4 пати поотпорна од другите панели на пазарот.
  • Механизмот на вратата е галванизиран. Вратата е опремена и со дополнителна безбедност што во случај на неодржување на пр. неколку години, дури и во случај на кршење на кој било кабел, вратата застанува во нејзиниот осигурувач до максимум 3 сантиметри, што избегнува оштетување на вратата или други предмети.
  • Панелот е топлински изолиран од студена топлина и бучава.
  • Отпорност на ветер според стандардот EN 12424 Макс 4 (133 км / ч).
  • Звучна изолација според стандардот EN 717-1 R = 26dB
  • Топлинска изолација според стандардот EN12428 UD = 1,95 w / (m²K)
  • Вратата е опремена со сертификати на европски производители каде квалитетот е загарантиран. Гаранција на панелот 10 години и гаранција за моторот и додатоците 5 години.
  • Цинк механизам FlexiForce (FF ).w