П Р О З О Р И

Ние не развивме систем со најдобри својства на топлинска изолација, едноставно случајно; туку тоа е резултат на работа ориентирана кон развој. И нашиот успех е доказ за тоа. Бројни пресметки создадоа одлични вредности за топлинска изолација. Од почетокот, нашата развојна цел беше да постигнеме вредност на топлинска изолација од UF - 0,92 W / m² K во комбинација со челичен стандард и со тоа да го направиме нашиот систем погоден за пасивни домови. Основа на целиот успех се новите детали користени при дизајнирањето на системот

Системот S 9000 има интелигентен концепт за качување во три нивоа, интегриран. Благодарение на висината на преклопување од 25 mm, висок стаклен квадрат обезбедува подобрена топлинска изолација.

Профил од 6 соби интегриран во рамката на прозорецот и профилот на прозорецот Челичен калап во рамката и профилот на прозорецот Нивоа од 3 интегрирани искачувања Рамки од високо стакло благодарение на висината на преклопување од 26 mm

НОВО: GEALAN - FUTURA

 • Потврдена соодветност за пасивни домови
 • Големината на рамката е до 2,40 m со STV ® и стандардно засилување
 • Со заштита од кражба, RC 2
 • За нова градба и реновирање
 • Тестирано според најновите стандарди RAL-GZ 716
  Интегриран во системската платформа S9000, S 9000 е достапен со стоп и централно лепило

Профили од GEALAN

Технологијата на сврзување развиена од GEALAN - STV ® (статичко суво застаклување) - вклучува стакло за сврзување и профили со дополнителна леплива лента дизајнирана за конструкција на прозорци, додека се одржува вообичаеното прилагодување на стаклениот блок. Придржувајќи се нагоре со профилот, стврднувањето на стаклениот панел се пренесува на профилот и целиот систем станува постабилен сам по себе. Стандардните елементи можат да се произведуваат целосно без челик. Особено прозорците со големи елементи на прозорците може да се произведат со комбинирање на STV ® со челик во профилите.
STV
Подобрена структурна анализа
Благодарение на длабочината на конструкцијата од 82,5 mm, дури и за пазарот лансираше широк спектар на потребни додатоци за производи, како што се продолженија на рамки, аголни решенија од 90 °, променливи аголни конектори, структурни конектори и пониски профили за поврзување.S 9000
Широк спектар на додатоци
За сите оние кои сметаат дека природниот изглед е важен, но не сакаат да го сторат тоа без придобивките од модерната технологија, постојат пластични прозорци кои прикажуваат украсна дрвена завршница. На овој начин, вие го правите вистинскиот избор. Без разлика дали станува збор за реновирање на полу-дрвена куќа или нов дом - украсните дрвени прозорци GEALAN победуваат и во двата случаи во однос на естетиката и функционалноста. Декоративните прозорци ги отелотворуваат сите позитивни својства на современите пластични прозорци и истовремено имаат декоративен ефект на дрво.
Бројни видови на декори
Декоративни дрвени ефекти.
 • Одличната топлинска изолација придонесува за подобрување на енергетската ефикасност.
 • Високо ниво на удобност при одгледување квалитетно живеење.
 • Тестовите за употребливост обезбедуваат сигурност за стабилно работење на прозорецот.
 • Инвестициите во прозорци погодни за пасивни домови се плаќаат сами за краток временски период благодарение на потенцијалот за заштеда на енергија.
 • Погоден за пасивни куќи